Műszaki tartalom
Budakeszi Mandula lakópark Hrsz: 2410/58

    Épületszerkezetek:  

Az épületek monolit vasbeton sáv és lemezalapokra fekszenek. A további felmenő szintek hagyományos technológiával készült falazott szerkezetek, monolit vasbeton födémekkel, hagyományos fa fedélszékkel.  Az épületek a terepviszonyokat figyelembe véve teraszos kialakításúak, - így a homlokzatmagasság is tartható, úgy, hogy később a jelenleg üres padlástér is teljes értékűen beépíthető – az emeleti lakások bővítéseként vagy önálló egységként.    
    A homlokzatok nagyrészt színezett, vakolt felületűek, - a lépcsőház hangsúlyos kubusa hagyományos nyers kisméretű téglaburkolatot kap. Az épületek osztott tömege – melyet a Polgármesteri Hivatal is tetszéssel fogadott – kedvező utcaképet eredményez,- a különböző épületegységek más-más pasztell színezést kapnak, míg a középső fő épülettömeg színe hófehér. Az emeleti  teraszok fagyálló kerámia-, a kertkapcsolatos lakások kavicsolt beton járólap burkolatot kapnak. A mellvéd terasz falakon kétvízorros műkő fedlapokat helyezünk el. A franciaerkélyek korlátjai fémszerkezetűek. A magastető héjalása hódfarkú cserépfedés. Az épületek körül drenage rendszer készül.
    Az épületek külső falazata 38 cm vastag nútféderes POROTHERM blokkból készül. A belső tartófalak 30 cm vastag POROTHERM nútféderes és hanggátló falazóblokkból készülnek. A belső válaszfalak 10 cm vastag POROTHERM nútféderes elemekből. A nyílászárók lazúrozott fa szerkezetek. A telket fémszerkezetű, átlátható kerítéssel zárjuk az utca és a vadaspark felé. Az utca felé személy és gépkocsi kapukkal, kukatárolóval kombinálva.  
 

A lakások felszereltsége:
Bejárati ajtó:
a MABISZ által elfogadott bejárati ajtó - szállodai kulcsrendszerrel ellátva

Belső ajtók: utólag elhelyezhető DIN méretrendű fóliázott, tokborítással, normál kilinccsel

Falak:
a vakolt falak, műanyag gletteléssel, diszperziós festéssel felületkezeltek.
A csempeburkolat a WC-ben, fürdőben ajtómagasságig 20x25 cm-es csempelapokból hálósan rakva, sarkokon élvédővel, magyar termékből (Pl.: Zala kerámia).
A konyhában a tervezett bútor helyén, az alsó és felső elem közti sávban, 60 cm szélességben, hálósan rakott 20x25-es cm csempéből.

Padló:
fürdőben, WC-ben, konyhában, kamrában, előszobában és közlekedőben, hálósan rakott 30x30 cm lapméretű magyar termékű mázas kerámialap (Pl.: Zala kerámia). Nappaliban és a szobákban II.o szalagparketta. 

A fürdőszoba felszereltsége:    
1 db kád fehér színben (lemez 170-es) 1 db mosdó fehér színben, (Alföldi bázis termék, láb és szifontakaró nélkül)
1 db kád és mosdó csaptelep (Kludi tip. hagyományos, krómozott kivitelben) 1 db automata mosógép –csatlakozás (hidegvízvételre csatornára) 
          
Konyha felszereltsége:          1 db villanytűzhely (Pelgrim vagy hozzá hasonló minőségű)      
        Konyha bútor:
            bútor korpusza:  KRONOSPAN K110 SM fehér 19 mm laminált faforgácslap
            bútor ajtaja:  Mart felületű 16 mm vákumfóliázott MDF „bajuszíves” marással, fehér erezett, fenyő, bükk, cseresznye illetve éger színekben
   
            munkalap:  FOREST gyártmányú tetszőleges színű 28 mm matt vagy fényes felületű
            bútor fogantyúja:   FOREST típusú
            mosogató:  800 x 450-es  méretű kétmedencés rozsdamentes kivitelű.

Fűtés, melegvízellátás:
Lakásonkénti TURBÓ gázkazánokból táplált központi fűtés és melegvízellátás. A használati melegvízellátás is a gázkazánról (kazánba beépített gázboiler) történik.
Fűtési rendszer: aljzatban vezetett csövezésű radiátoros melegvízfűtés.

Légkondicionálás:
Klíma berendezés minden lakásban kiépítve

Víz:
A lakások rendelkeznek önálló vízórákkal a vízmérési lehetőség ez által biztosított.

Elektromos:
Műanyag védőcsövezés, réz vezetékelés, szerelvények fehér színben, Prodax Classic (vagy hasonló) minőségben, kismegszakítás a bejárati ajtó felett. Opálburás lámpatest a fürdőben, WC-ben, szobákban csillárhorog felhelyezéssel

TV-telefon:      minden szobában kiépítve (csövezés, vezetékezés)
 

Kaputelefon:
A bejárati kapu elektromos zárral működik – audio-video rendszerű. A lakások a kapunál kaputelefonosak.